Canning Town

Project aims to maximise Canning Town's commercial value

Part of the London 2012 Olympics led regeneration of East London

Situated on a busy interchange next to Canning Town Station in East London this existing retail park needed revitalising in response to the 2012 Olympic led regeneration of the area.

Working closely with the client and their cost consultants, CHQ Architects have developed a design maximising commercial value by improving the car parking, rationalising and enhancing the existing architecture and increasing flexibility in the floor plans to increase the potential range of occupiers.

Adding to the commercial potential and increasing the draw to the site CHQ have designed for the scheme a unique new cafe building and a stunning new drive through restaurant to compliment the upgraded retail units together with new landscaping as a setting to the architectural improvements.

 

Commercial architectural design - East LondonCommercial regeneration - Canning Town, East London
 

PROJECTS

  • Seaton Visitor Centre
    Schools and Leisure

    Sports club redevelopment, schools & leisure centre design

  • Residential design concept for an apartment block
    Residential

    One off individual house designs to large mixed-use developments

  • Office refurbishment by CHQ - Centre Point, London
    Interior Design

    Interior design for the retail, business & residential sectors

  • Commercial design for B&Q - the store exterior
    B&Q Belvedere

    An £8m new build project for B&Q Plc in North Bexley

  • Architectural design support from CHQ
    Potton Homes

    Site appraisals, planning applications & detailed design

  • Commercial architectural design - East London
    Canning Town

    Part of the London 2012 Olympics led regeneration of East London

  • The supermarket exterior at night
    Calne development

    New building design for one of the UK's most successful supermarket chains

  • The Hythe development - a view from the side
    Hythe development

    This award-winning supermarket replaces an ageing factory and office unit